OWR

Open-Window-Records-neg-225x300Alle recordings die ik maak doe ik onder mijn vlag; Open Window Record’s

OWR is ontstaan bij mijn eerste band SIGN. Voor die tijd was ik al wel bezig met het opnemen van optredens maar dit beperkte zich doorgaans door met een minidiskspeler een stereomix uit een aanwezige mengpaneel te halen. Het was pas bij SIGN dat ik mij ook daadwerkelijk ging verdiepen in het voor- en nabewerken om uiteindelijk een steeds beter resultaat te verkrijgen.

De oorsprong van de naam OWR ligt bij het feit dat ik per toeval ontdekte dat bij het raam buiten de oefenruimte de balans goed was en we dus daar de microfoon maar neer moesten zetten. Gaandeweg heb ik met vallen en opstaan steeds betere resultaten verkregen middels het juist opstellen van de microfoons en uiteindelijk ook het juist bij mixen van directe line signalen om tot een goede stereomix te komen op minidisk.

Na mijzelf en sommige wat meer ‘pro’s’ verbaasd te hebben met mijn steeds beter wordende verkregen resultaten, en de nodige liveregistraties van ook andere bands behalve de eigen, ontstond bij mij de ambitie om uiteindelijk mij te specialiseren in het live registreren van bands en er volgde een uitgebreid plan voor met name de benodigde middelen om dit juist meersporig te doen opdat ik achteraf het een en ander beter kan afmixen. OWR bleef uiteraard gehandhaafd.

Inmiddels doe ik sporadisch demo’s opnemen, vooral voor eigen bands, met mijn 2x 8-track Fostex harddiscrecorders of, als een gelegenheid het toe laat, direct 16-tracks op mijn studiocomputer. Deze worden vervolgens afgemixt in Cubase 5.1 en de nodige Waves plug-ins.