Vielub, de arbeider

Vector-illustratie-van-de-hamer-en-sikkel-symbool-op-grunge-stlyle-spatten-222964Ik heb niet altijd een baan maar zit derhalve zelden stil. Mét of zonder baan zit mijn agenda, naast mijn muzikale activiteiten, altijd wel vol met klusjes en lopende zaken.

Ik beoog zoveel mogelijk in loondienst te werken maar prefereer werkgevers die werknemers de vrijheid kunnen geven hun tijd door een jaar zelf in te kunnen delen. Dat maakt dat het soms wat langer duurt voordat ik weer aan de slag ben.
Ik ben en blijft namelijk een muzikant voor wie muziek niet een hobby is en dus niet iets wat ik met de nodige mitsen en maren, er naast doe. Dan is het wel handig dat je soms een periode extra vrij kunt hebben in verband met niet altijd ruim van tevoren in te kunnen plannen optredens in binnen en buitenland, evenals tours in het buitenland.
Daarnaast is mijn motto aangaande werk in het algemeen: “Ik werk om te leven, ik leef niet om te werken”. In de praktijk houdt dit in dat ik mij altijd 200% in zal zetten voor dat wat gedaan moet worden, maar dat ik niet de noodzaak of behoefte voel noch begrijp, al het andere in mijn leven altijd maar terzijde te moeten schuiven voor een paar grijpstuyvers. Die prijs is het mij pas en alleen waard als ik een inkomen krijg waarmee werken tot mijn pensioen een keus wordt en niet een plicht.
Dat maakt echter niet dat ik liever lui dan moe ben. Stil zitten en klaplopen maken doorgaans geen deel uit van mijn persoonlijkheid!

Zie het menu voor mijn verschillende arbeid gerelateerde activiteiten en ervaringen.