Gelegenheidsbands

Een klein beetje informatie over gelegenheidsbands waar ik regelmatig in figureer.

 

Leo & Friends.

Een swingende 4-mansformatie onder leiding van zanger/gitarist Leo van Spronsen, die bluesclassics als Route 66 en Flip Flop Fly afwisselt met wat jazzy standards – we noemen een Georgia en Bring it on home, zeer geschikt voor de improvisaties van toetsenist Berry Vink. Ook schuwt de band niet om de latinklanken van Santana te brengen, waarop drummer Wim Kahmann kan excelleren tijdens de stuwende grooves van Vielub Antonius.

Vele podia en kroegen in binnen- en buitenland zijn door deze band al tot een dampend feest omgetoverd; een avond met Leo & Friends betekent een feest voor de muziekliefhebber!

 

LC Huisband.

De Livingroom Concert Huisband is een band die per Livingroom concert van bezetting veranderd en eveneens steeds andere gastzangers én zangeressen heeft. De kern van deze concerten is om voor een beperkt (in aantal) gezelschap liedjes van bijna elke gading in een semi-akoestisch jasje te stoppen en deze in een intieme sfeer ten gehore te brengen.

 

Jazz…Terwijl U Wacht.

Jazz…Terwijl U Wacht, ook wel JTUW, is een formatie die in de basis bestaat uit de multi-instrumentalist Berry Vink en de (contra-)bassist Vielub. De formatie wordt bij gelegenheid aangevuld met een zangeres en eventueel drums of gitaar.

JTUW doet veel jazzklassiekers en hedendaagse nummers in een jazzy jasje. JTUW is ontstaan tijdens een jamsessie waar Berry en Vielub aan deelnamen. Terwijl de anderen druk aan het overleggen waren welk volgende nummer ze zouden gaan doen en in welke toonsoort dit nummer dan staat én of iemand de teksten had, speelde Berry, in de rol als drummer, een jazz ritme en vervolgens deed Vielub dan een jazzy bassloopje. Na een paar keer dit gedaan te hebben riep een van ons na een jazzy stukje, “Jazz…Terwijl U Wacht!” Na een kort gesprek als in: “Hier moeten we wat mee gaan doen!” gevolgd door “Ja, goed plan!”, was het concept een feit.

Het concept verdween vervolgens in het vriesvak om vervolgens weer ontdooid te worden nadat Vielub een contrabas in ontvangst mocht nemen, als zijnde een huwelijksgeschenk van zijn vrienden én Berry.

Onze “vuurdoop” was in de Camelot in Zutphen, toen Berry daar een etentje muzikaal moest omlijsten op de piano en Vielub dit moment aangreep “eindelijk” wat te kunnen doen met zijn contrabas en JTUW. Zonder enige repetitie vooraf én een setlijst die met terugwerkende kracht werd samen gesteld, was dit optreden toch een succes en was JTUW daarmee een feit!

Meer info @ facebook.com/jazzterwijluwacht