Contrabassist

cbassVielub is bassist. Maar ‘nog’ geen contrabassist…

Op 10 november 2012 ben ik getrouwd met twee vrouwen. Één daarvan is mijn contrabass. Een lang gekoesterde wens werd daarmee een feit dankzij mijn vrienden die dit mogelijk maakten.

Sindsdien stond zij een jaar meer in de hoek van de woonkamer dan dat ik haar ter hand nam. Een belangrijke reden daarvoor was dat ik haar moeilijk versterkt op kon spelen, vanwege het snel ‘rondzingen’ van de bass. Dit probleem is inmiddels redelijk verholpen door wat modieus en inventief geplaatste stukken schuimrubber in de F-gaten.
Een betere oplossing zou zijn om er een nieuw pickupsysteem op te zetten van K&K Sound, maar dát is een prijzig grapje. Duct tape is natuurlijk geen optie. Zij is ruim 80 jaar oud. Daar doe je dan geen tape meer op.

Inmiddels bespeel ik haar steeds meer. Het is wel werken en ik moet er aan wennen dat ik ‘nog’ niet zo vingervlug ben als op mijn ‘gewone’ bass. Onlangs (op het moment van schrijven) heeft “Jazz…Terwijl U Wacht” het levenslicht gezien en zal ik haar in die bezetting veelvuldig ter hand nemen in de hoop ooit ‘ook’ een contrabassist te kunnen worden.