Vielub, de bassist

bass self 2Ooit begonnen op de toetsen, ben ik op mijn 15de overgestapt op de Bass. In mijn jeugd ben ik opgegroeid met een vader die vooral veel reggae en (suri)soul luisterde en een moeder die veel naar Stones, Doors, en Hendrix luisterde. Ik heb mij altijd al geïnteresseerd in een grote en brede smaak en keur aan muziekstijlen. Als bassist heb ik dan ook deelgenomen aan tal van verschillende stijlen bands. Reggae, soul funk, jazz, salsa, rock, blues, metal en alles wat je daarvan kan mixen…ik ben dan ook een diversionist! Mijn spel is in grote lijnen beïnvloed door Jamiroquai en Creed/Alter Bridge…

Tegenwoordig zit ik in een aantal bands en streef ik er naar zo veel mogelijk op te treden met deze bands. Voor zover de tijd het toelaat ben ik altijd opzoek naar potentiële succesprojecten in de hoop nog meer te kunnen spelen.
Muziek is voor mij meer dan een hobby. Het is een leefstijl, met de nodige offers, waar ik helaas net niet van leven kan. Ik beoog dit wel en zal daar ook altijd aan werken én indien mogelijk, voorrang aan verlenen.

ik2Ik ben een typische autodidactische bassist. Theorie zegt mij weinig, furore maak ik met mijn oren. Inmiddels bezit ik wel enige theoretische kennis, simpelweg omdat het praktische voordelen heeft dat je nummers snel kan uitschrijven en je geen tijd kwijt wil, soms ‘kan’, besteden aan ellelange repetities e.d.

Als de tijd het toelaat probeer ik mij ook toe te leggen op recording. Ik heb daar zelf de apparatuur en enige knowhow voor in huis als het op afmixen aankomt. Ik heb in het verleden reeds het nodige gedaan onder de noemer “OWR” wat staat voor “Open Window Records”.